KALLELSE TILL FÖRENINGENS ÅRSSTÄMMA

 

Medlemmarna i bostadsrättsföreningen Skidstaven 1 kallas till den årliga föreningsstämman

Tid: onsdag 24 april 2013 klockan 18.00

 

Plats: Höjdpunkten, Nydalavägen 12

 

 Ärenden som behandlas på mötet är sedvanliga årsmöteshandlingar samt motioner – se nedan.

Fika efteråt.

 

VÄLKOMMEN 

 

Motioner och styrelsens yttranden till årsstämman 24/4 2013 

 

Drop in tvättmaskin

Motionären föreslår att föreningen köper in en icke-bokningsbar tvättmaskin som placeras i ett utrymme som inte låses. Anledningen är att på kvällstid är det svårt att få tvättid.

Alternativt att när den sista som tvättar är klar lämnar tvättrumsrumsdörren öppen så andra kan nyttja tvättmaskinerna.

 

Styrelsens yttrande: avslå motionen med hänvisning till att styrelsen redan tidigare utrett frågan och kommit fram till att det skulle innebära en omotiverat hög kostnad att göra i ordning utrymmet med nytt avlopp, golvbrunn och vattenanslutning i förhållande till nyttan med investeringen.

 

Extra tvättmaskin i mangelrummet

Motionären föreslår att föreningen köper in en extra tvättmaskin och en torktumlare som placeras i mangelrummet. Dessa ska inte vara bokningsbara.

 

Styrelsens yttrande: avslå motionen med hänvisning till föregående motion.

 

Vallbänkar

Motionären föreslår att föreningen köper in två vallbänkar som ska placeras i utrymmet bakom  hobbyrummen. Detta skulle öka medlemmarnas motivation att åka skidor.

 

Styrelsens yttrande: avslå motionen med hänvisning till varmvallningens ohälsosamma verkan inomhus och speciellt i hobbyrummen där ventilationen är dålig.

 

Garage/Carport

Motionären föreslår att motorvärmarplatserna byggs om till carport eller garage. Han anser att efterfrågan på sådana platser är större än tillgången.

 

Styrelsens yttrande: avslå motionen i nuläge med hänvisning till den stora kostnad den innebär, eftersom föreningen planerar relining inom de närmaste åren.

 

Renoveringsstadgar

Motionären anser att många i hans hus renoverar (borrar och bilar) på varierande tider.

Han föreslår därför att stadgar för renovering ses över och att man förtydligar begreppet ”omfattande” gällande borrnings- och bilningsarbete.

 

Styrelsens yttrande: avslå motionen med motivering att frågan inte är en stadgefråga utan styrelsen kan förtydliga och påminna medlemmarna att respektera tiderna och annat som står i medlemsmappen.

 

Matkällare

Motionären anser att matkällare slukar energi och orsakar onödigt höga kostnader för föreningen. Dessutom utnyttjas de av ett fåtal medlemmar. Föreningen kan köpa ett par svalskåp och hyra ut dessa till de som behöver extra kylutrymme utanför lägenheten. Detta skulle spara pengar åt föreningen.

 

Frågan har diskuterats på styrelsemöten och årsmöten. En mätning av elförbrukning gjordes 2008 och den visade att kostnaden ligger på 36:- / medlem och månad. Därtill kommer kostnad för eventuella reparationer. Det är viktigt att titta på kostnader för underhåll och elförbrukning i nuvarande användning och jämföra med de kostnader som inköp av svalskåp, nedkylning av rummet, iordningsställande av matkällare och borttagande av kylaggregaten medför. Man bör även beakta att vid köp av en lägenhet i föreningen ingår utrymme i matkällare.

 

Styrelsens yttrande: inget yttrande utan frågan hänskjuts till årsmötet för beslut.

Kommentarsfunktionen är stängd.